Nieuwe stap

Naast alle specialisten in het ziekenhuis heb je als zieke werknemer ook een nog te maken met arboartsen, werkcoaches,  en je werk gever.  Minstens  eens in de twee maanden heb je met hun een afspraak.  Ik probeer altijd zoveel mogelijk af te stemmen op mijn ziekenhuis bezoeken zodat je elke keer toch weer meer informatie hebt.

Mijn werkcoach is heel fijn met haar kan ik afspreken op ieder moment.  Meestal komt ze naar mijn huis toe, omdat zij rekening houd met mijn gezondheid.  We bespreken alle nieuwe ontwikkelingen, ze helpt met keuzes maken, sollicitatie brieven, mijn linkedin profiel etc etc.  Een fijne steun en een heel lieve vrouw.

Mijn werkgever is praktisch, een snelle afspraak op een locatie dichtbij, alleen de noodzakelijke vragen en klaar. Met tien minuten ben je weer buiten.

 

Mijn arbo arts is andere koek, naast het feit dat we elkaar al jaren kennen, kent hij mij door en door. Hij weet precies hoe ik in elkaar steek, weet mijn valkuilen en mijn positivisme.  Hij remt mij vaak af als ik weer teveel hooi op mijn vork neem en denkt goed mee in wat mijn mogelijkheden zijn.  Meestal zijn de bezoekjes in Haarlem maar soms moet ik naar Beverwijk wat een hele onderneming is omdat de locatie waar ik moet zijn niet heel fijn bereikbaar is met het OV.  Zo’n dag is voor mij altijd een hele onderneming.  De afspraken in Beverwijk zijn dan over het algemeen ook de ‘lange afspraken’, dan moeten er nieuwe AMO (arbeidsmogelijkheden onderzoeken) gedaan worden en die vragen wat meer tijd.  Het grappige is dat hij zelf alles al kan invullen voor mij, en ik eigenlijk alleen maar knikkend zit toe te kijken.

Maar deze keer is het anders, deze keer word het een zware dobber.

We moeten ons namelijk op gaan maken voor de 2de jaars evaluatie. Het rapport wat een eind zal maken aan mijn Gall & Gall carriere. Daarna is het echt over en uit. En moet ik me gaan voorbereiden op de UWV molen. Iets waar we samen al een tijdje over aan het nadenken zijn, en de voors en tegens aan het overwegen zijn. Want wat is nu slim. Blijf ik volledig ongeschikt voor werk, word ik deels afgekeurd, of word ik helemaal goedgekeurd.  Veel hangt af van dit laatste rapport.

Ik ben dit keer dan ook wat zenuwachtiger, niet om hem hoor, hij is super , maar voor de uitkomsten van de onderzoeken, de gesprekken met mijn artsen, en de bevindingen. En wat gaat het UWV oordelen. Ik heb de afgelopen 2 jaar alle mogelijkheden doorgenomen. En waar ik eerst nog zwaar tegen afkeuren was, zie ik daar nu ook weer alle voordelen van. Ik kan leven met iedere beslissing. Een spannende tijd van veel gesprekken en afwachten op het eindoordeel. Ik ben er klaar voor!

XD

Geef een reactie

zeventien − veertien =