FF offline

Ik ga even offline… 

Ik ben het een beetje zat dat ik dagelijks zo’n 2 uur bezig ben met sociale media. Maar geen tijd heb voor vrienden, boek lezen of painten.
En wat doe je zoals op Facebook of sociale media… Niks..
Je leest de statussen van vrienden, leest een nieuws item en maakt je druk over de commentaren. Je post een bericht en bent bijna de halve dag bezig met kijken wie het leest, en wat ze er van vinden. Je ergert je rot aan de positieve posts van mensen waarvan je weet dat ze er toch niets meedoen. Tijd om iets anders te doen dan dit.

Laatst ontdekte ik iets leuks, dat mensen live ontmoeten en kijken naar hun gezichten veel meer oplevert dan een ?❤️??. Je ziet de emotie meteen, en je kan er over praten en discussiëren zonder dat je weer andere voor het hoofd stoot. Je komt op heel andere gesprekken en drinkt er een drankje bij en word nog bruin ook.
Tuurlijk doe ook ik precies hetzelfde als alle andere op fb. Het is immers een snelle manier om veel mensen in 1 keer op de hoogte te brengen. Om mensen die je niet dagelijks spreekt te volgen in hun leven. Maar toch als je dan samen bent kom je in het gesprek vaak terug op wat je al op fb hebt gelezen. Of je begint een gesprek en ze roepen “ja weet ik al” oid.
Laatst poste ik iets op fb en er waren een aantal mensen in de stress, het gekke is dat iedereen via fb vroeg wat er aan de hand was. Toen ik even niet reageerde werd ik via andere kanalen gevraagd hoe het ging. Best bijzonder dacht ik toen, wat als ik nou nergens op zou hebben gereageerd.

Het nadeel is ook dat alles zo handig op je telefoon staat, en die heb je altijd bij de hand. Even in de bus op weg naar iets kijken, in de wachtkamer van de dokter, tijdens de reclame blokken etc.. Maar ik betrapte me erop dat een dagje thuis op de bank bestond uit emails checken/beantwoorden, appen, Facebook, krant lezen, en weer terug naar email enzovoorts. Als je dan aan het eind van de dag kijkt wat heb je gedaan dan is het eigenlijk niets. De afwas staat er nog, de tuin verwoekert, dat boek ligt er nog. Tijd om eens te zien als je een paar weken geen Facebook of andere sociale media gebruikt rust brengt en of ik me er toe kan zetten om dat boek eens uit te lezen, de opgenomen series eens uit te kijken en die painting eens af te maken.

Daarnaast ook maar eens vrienden bezoeken en erop uit gaan zonder dat ik foto’s moet plaatsen, of gesprekken onderbreek ivm email of what’s app.

Of het mogelijk is niet te reageren op berichten, commentaren is nog de vraag.

Ben begonnen met Facebook te verwijderen van mijn telefoon, en email meldingen uit te zetten. Het zou toch 2 uur vrije tijd moeten opleveren.

We zullen zien…

XD

Geef een reactie

negentien − 15 =