Wmo consulent/patiënt? 

Hoe vreemd, ik ben bezig met een studie voor o.a. Wmo consulent en dus volop in de regelgeving, rechten een plichten, de bezwaren etc. Een pittige studie met veel zwaar stamp werk over de wetgeving. Casus die je moet behandelen en plannen die je moet uitschrijven. En dan tussen het studeren door zit je zelf ook middenin de bureaucratie van gemeente, en de Wmo.
Door toedoen van onze budgetcoach hebben we nu eindelijk wel de bijdrage voor de zorg terug ontvangen en daar sta ik op de lijst als chronisch zieke maar voor de aanvraag van een rolstoel, aangepaste fiets, en of aanpassingen in huis en thuishulp ben ik ineens nog niet chronisch ziek verklaard. Een half jaar geleden nog wel maar één van mijn aandoeningen is nog niet opgenomen in het chronischziekte lijstje. Hoe vreemd want een half jaar geleden was ik zonder deze aandoening wel welkom bij de club van zieken. Enfin

Als student  zie je nu de bureaucratie waar onze professoren het over hebben, maar als patiënt wil je dit niet. Mijn voordeel, de studie waardoor ik nu wetsartikel nummers en de medische coderingen ken van mijn aandoeningen. Ik kan  daarmee mijn mogelijk toekomstig collega de oren mee wassen. Tegelijkertijd vraag ik me af, wat zou ik doen als ik als consulent zo’n Donna tegen zou komen.

Ik denk, mij kennende dat ik geïrriteerd zou zijn met zo’n wijsneus. Zo’n googlelaar die denkt beter te weten. Best hypocriet al zeg ik het zelf. Ik heb daar even over nagedacht en na enig wikken en wegen besloten dat ik voor mijn gezondheid het beste wil. Dus blijf ik de beterweter die de Wmo de oren gaat wassen met haar kennis om mijn recht te halen. En beloof ik bij deze  dat ik geen Wmo consulent word voor de gemeente Haarlem, en ik geen gewassen collega’s tegen zal komen.

Wat te doen met beter wetende patiënten hmmm daar moet ik nog even verder over nadenken!

 

XD

One Comments

  • cheap cialis 19 september 2023 Reply

    certainly like your website but you need to check the spelling on several of your posts.
    A number of them are rife with spelling problems
    and I to find it very troublesome to tell the reality however I’ll
    surely come back again.

Geef een reactie

15 − 12 =