Nankurunasia

 1. https://www.google.com/amp/s/exploringyourmind.com/nankurunaisa-key-to-everything/amp/

 

Het woord “Nankurunasia” is mijn favoriete woord. Dit woord komt uit het oude Japan. In principe had hij een betekenis die als volgt werd uitgedrukt: “Vergeet nooit wie je bent en leef vandaag en morgen, vergeet nooit te glimlachen, want zo verschrikkelijk als je dag kan worden herinnerd dat de zon je de volgende dag zal ontvangen met een grote glimlach, dus doe hetzelfde. “

Na verloop van tijd is deze lange zin gesynthetiseerd. Het is ook genuanceerd om een ​​verlangen uit te drukken, maar ook een directe verklaring. Momenteel is de betekenis ervan als volgt: “Met de tijd is alles geregeld”. Het is een mooie boodschap, vol kracht.

Het woord “Nankurunasia” is afkomstig van het Okinawense-dialect. Aanvankelijk was het samengesteld uit verschillende termen: “Nankuru nai sa”. Vervolgens zijn deze elementen samengevoegd en omgezet in een en hetzelfde woord dat deze belangrijke betekenis sluit.
“Nankurunasia” is een manier om te zeggen “Alles komt goed”. Daarom zien veel mensen het als de sleutel tot alles. Ze hebben gelijk als ze dat denken.

nankurunaisa (Draakje)

Nankurunaisa komt uit het oude Japan en de oorspronkelijke betekenis was:
Vergeet nooit wie je bent en leef voor vandaag en voor morgen; vergeet nooit te glimlachen en hoe slecht uw dag ook is geweest, onthoud dat morgen de zon u met een grote glimlach zal ontvangen,
doe dus hetzelfde zelf.’
In de loop van de tijd is dit samengevat tot: ‘Uiteindelijk komt alles goed.’
Nankurunaisa vraagt ons de wijsheid van de tijd te accepteren; te begrijpen dat wanneer we volharden, de tijd zelf de zaken zal regelen.

Om dit mooie woord en zijn betekenis vast te laten leggen heb ik een vriend gevraagd dit samen te voegen tot een mooie tatoeage. En die word morgen geplaatst. Deel 1.2 van het doen.

XD

4 Comments

 • Henry Vossen 27 november 2020 Reply

  Fantastisch! Ook ik ben gegrepen door de wijsheid en de kracht van dit ‘woord’. Je hebt inmiddels de tattoo laten zetten? Ook in het dialect van Okinawa? Wil ik nl ook gaan doen maar wil wel dat het op de juiste en correcte manier is geschreven. In kanji. Dus als je een foto hebt zou dat erg tof zijn. Gr.

 • Marcurios 6 maart 2023 Reply

  De enige klopende manier om het te schrijven is idd wat er op dat plaatje staat, dan betekent het dat er in de toekomst geen rampen zullen gebeuren. Wat vrij te vertalen is dat alles goed zal zijn.
  難 betekent “rampsoed”, 来 betekent “te gebeuren in de toekomst” en 無 betekent “niets”
  Als je het helemaal in Hiragana schrijft zoals dit なんくるないさ, dan betekent het niets bijzonders, letterlijk betekent het dan “wat komt niet”, en Nankurunaisa in Romaji is alleen bedoeld om de uitspraak onder de knie te krijgen, dus dat betekent alleen het bovenstaande als je het uitspreekt, niet als je het schrijft.

  foutje van mensen in het westen, die kanji (chinese tekens) geven het woord betekenis, zonder die tekens is het niets.

 • Jo 12 februari 2024 Reply

  Het magische woord voor mij. Vereeuwigd in een Tatoo. Nankurunaisa… voor alles is een tijd. Uiteindelijk komt alles goed.🙏

Geef een reactie

16 − 12 =