Nankurunasia

  1. https://www.google.com/amp/s/exploringyourmind.com/nankurunaisa-key-to-everything/amp/

 

Het woord “Nankurunasia” is mijn favoriete woord. Dit woord komt uit het oude Japan. In principe had hij een betekenis die als volgt werd uitgedrukt: “Vergeet nooit wie je bent en leef vandaag en morgen, vergeet nooit te glimlachen, want zo verschrikkelijk als je dag kan worden herinnerd dat de zon je de volgende dag zal ontvangen met een grote glimlach, dus doe hetzelfde. “

Na verloop van tijd is deze lange zin gesynthetiseerd. Het is ook genuanceerd om een ​​verlangen uit te drukken, maar ook een directe verklaring. Momenteel is de betekenis ervan als volgt: “Met de tijd is alles geregeld”. Het is een mooie boodschap, vol kracht.

Het woord “Nankurunasia” is afkomstig van het Okinawense-dialect. Aanvankelijk was het samengesteld uit verschillende termen: “Nankuru nai sa”. Vervolgens zijn deze elementen samengevoegd en omgezet in een en hetzelfde woord dat deze belangrijke betekenis sluit.
“Nankurunasia” is een manier om te zeggen “Alles komt goed”. Daarom zien veel mensen het als de sleutel tot alles. Ze hebben gelijk als ze dat denken.

nankurunaisa (Draakje)

Nankurunaisa komt uit het oude Japan en de oorspronkelijke betekenis was:
Vergeet nooit wie je bent en leef voor vandaag en voor morgen; vergeet nooit te glimlachen en hoe slecht uw dag ook is geweest, onthoud dat morgen de zon u met een grote glimlach zal ontvangen,
doe dus hetzelfde zelf.’
In de loop van de tijd is dit samengevat tot: ‘Uiteindelijk komt alles goed.’
Nankurunaisa vraagt ons de wijsheid van de tijd te accepteren; te begrijpen dat wanneer we volharden, de tijd zelf de zaken zal regelen.

Om dit mooie woord en zijn betekenis vast te laten leggen heb ik een vriend gevraagd dit samen te voegen tot een mooie tatoeage. En die word morgen geplaatst. Deel 1.2 van het doen.

XD

2 Comments

Geef een antwoord

elf − 7 =