Rust

“Mevrouw Meerveld deze aandoening gaat alleen over met rust. Beweging is niet goed voor deze pezen, en overbelasting is funest. Rust rust rust”.

“Harstikke fijn dokter maar hoe geef je in godsnaam je handen rust?”

Tendinitis of wel triggerfingers maar dan in de gehele handen. Mogelijke oorzaak jaren lang overbelasting, en de reuma. En zoals gezegd behandeling rust, injecties en anders leren omgaan met de handen. 

Een enorme opgave, want hoe ga je dat doen. Je doet bijna alles met je handen. Een uurtje bij de ergotherapeut leert mij dat ik vooral veel hulpmiddelen nodig zal hebben om mijn handen te gaan leren ontzien. Super handige middelen zijn er te koop maar onbetaalbaar.

Een pen verdikker € 23,80, bestek € 13.50 p/stuk, handvatten voor de fiets €16.00 en ga zo maar even door. Gelukkig denken ze in het ziekenhuis erg mee, de ergotherapeut kwam met de oplossing om vele dingen te verdikken met isolatie materiaal. Een meter voor nog geen € 2,00 en je kan er heel veel stukken uithalen. Slimme zet dok.

                                                                                                  

                                         Daarnaast zijn er vele andere manieren om dagelijkse handelingen uit te voeren, flessen                                                       openen met de muis van de hand, een popsocket op je telefoon, touwtjes aan ritsen maken etc. Een uurtje googlen en je komt al een heel end.  Alleen typen daar is niet echt een alternatief voor. Voor dat en andere zaken krijg ik artritis handschoenen welke mijn pezen en gewrichten moeten gaan ondersteunen.            

Dan 3 dagen in de week met mijn handen in de warme ballenbak (emmer warm water met zachte stof ballen) om alles soepel te houden.

Het vermijden van wandelingen tijdens te warm of te koud weer, en handschoenen dragen.

Enfin een heel scala aan nieuw te ontdekken dingen om deze laatste aandoening aan te gaan.  Weer een uitdaging om ook hierin weer een weg te vinden.

Maar dan vind ik het ook wel genoeg hoor, het mag nu wel eens klaar zijn met al die gekke aandoeningen van mij.

XD

Geef een reactie

19 − 16 =