Daar zijn we weer

Na een paar maanden radio stilte zijn we weer terug…

Het tijdelijk links laten liggen van sociaal media beviel redelijk. De eerste dagen was zeer onwennig. Om de haverklap wil je de telefoon pakken, even iets nakijken, krantje lezen  etc. Lekker wijntje op een zonnig terras en hup die telefoon ligt weer op tafel voor een fotootje… Een selfie voor insta, een berichtje op twitter, het is er allemaal niet meer bij. Naast het sociale deed ik ook al het werk op de telefoon. Vaak tijdens de reclame op tv even de mail bijwerken, in een rustig hoekje tijdens een bezoek aan familie even de app checken. Toch nog heel even die collega antwoord geven. Er was eigenlijk geen duidelijke lijn meer in privé en werk. Daar moest verandering inkomen….

Enfin ik ging het proberen, had mezelf 3 maanden opgelegd  om even niet online te zijn. Na de eerste weken van ontwenningsverschijnselen, kwam er aardig wat regelmaat in . Ik had specifieke dagen dat ik werk deed op de laptop en dat de enige plek was waar ik mijn email controleerde. Daarnaast deed is wel zo af en toe een spelletje op de telefoon of ik deed wat kranten lezen. Maar geen Facebook, Instagram, email scheelde al enorm. Van augustus tot december hield ik het vol.

In  de december maand gebruikte ik mijn telefoon wel erg vaak voor o.a. de Zonnebloem. Foto’s maken van de activiteiten was wel echt mijn ding, en met behulp van de collage maker maakte ik wat leuke combinaties van meerdere foto’s . Eigenlijk was dit ook weer de oorzaak dat ik facebook voor bedrijven op mijn telefoon downloaden zodat ik snel de foto’s kon plaatsten van de leuke uitjes. Ik merkte dat ik zonder dit op mijn telefoon toch erg laks werd in het beantwoorden van Zonnebloem gerelateerde zaken. Heel langzaam kwam toch de email weer op de telefoon en  een ander spelletje, facebook voor de Zonnebloem kom alleen als je ook je eigen pagina had en voor je het wist stond en de telefoon weer vol en zat je ook weer continu met dat ding in de hand.

In februari 2020 stopte ik met roken en deed ik daarnaast een traject met GLI beide werkte via een telefoon app en dit was ook zeker heel handig omdat je dat ding toch de hele dag bij je hebt. Zo merkte ik al snel dat vele apps bijna tot dagelijks gebruik van de mobiel leiden. Helaas.

Nu anno 2021 probeer ik weer wat te minderen met de telefoon, puur om ook de tijd samen met kinderen en man te vergroten. En ook hun bewust te maken van de hoeveelheid tijd die we doorbrengen op die stomme mobieltjes. Ja ik weet we kunnen niet meer zonder maar toch toch we kunnen het wel een beetje beperken toch.  Het is natuurlijk niet makkelijk en al helemaal niet doordat de wereld ons van alles op dat ding laten instaleren om “beter” te functioneren. Toch vond ik het een leuk experiment, om eens te zien hoe het je afgaat. Alleen al het zien van de hoeveelheid scherm tijd. Best schrikken.

Voor iedereen die het proberen gaat succes.

XD

 

 

 

 

 

Geef een reactie

negentien − veertien =