Professioneel Positivist

Vandaag even iets luchtigs

Na de extreem pijnlijke behandeling van gisteren , is het wel tijd voor iets vrolijks. Want ziek zijn is niet alleen kommer en kwel he. Als professioneel positivist vind ik dat je van alles ook de positieve kant moet  kunnen zien. Anders word je leven wel heel zwaar en zuur.

Daarom vandaag de positieve kanten van het ziek zijn.   

 

# Zo is er het uitslapen en lekker op je gemak alles kunnen doen, geen moeten of druk van op tijd zijn. Vannacht lekker de vrijetraining  gekeken van de F1.

# Je hebt tijd voor de meest onzinnige series, waardoor je met iedereen mee kan praten over de ontwikkelingen van de een of andere soapie. Toch weer praatvoer voor bij de kassa van de supermarkt. De kennis zenders steek je heel veel van op.

# Afspraken maken gaat heel makkelijk je hoeft geen vrij te vragen.

# Bezoekjes aan musea, bios, zwembad op tijdstippen dat er geen drukte is.

# Je hebt de hele dag je huis voor jezelf, geen buren waar je rekening mee hoeft te houden etc.

# Met mijn vriendenclub ook echt wel gebruik gemaakt van mijn gehandicapten privilege op graspop festival. Dichtbij parkeren, prive wc, stoelen om uit te rusten, sneller doorgang bij de entree etc.

# Als je de rolstoel mee hebt scheelt dat weer veel sjouwwerk. Je word een soort pakezel. Maar he geef toe het is soms echt handig.

# Alle tijd om te bloggen.

# Ik kan 3 studies doen omdat ik geen verplichtingen heb van werk.

# Ik heb tijd voor dingen waar ik vroeger niet aan toe kwam. En omdat je tijd hebt hoeft het ook niet op 1 dag.

# Als ik moest werken dan zorgde ik  ervoor dat ik klusjes in huis deed op een zaterdag of zondag. Nu doe ik over zo’n klusje een paar dagen maar hebben we in het weekend  alle  tijd om samen iets leuks te doen.

 

En dit meen ik he, het is geen sarcasme soms heb je echt wel voordeel bij het ziek zijn. Mijn man hoeft geen vrij te vragen voor studiedagen van de kinderen, of een ziek kind. Tuurlijk blijf je wel ziek maar je hoeft er niet altijd bij stil te staan. Je kan er ook je voordeel mee doen .  Zo zijn er tal van positieve kanten die je kunt belichten van je ziek zijn.

 

Het leven positiever bekijken is zo ie zo veel leuker! Ik las laatst een blog van iemand die wilde eens een dag  vrolijk doen.  Mensen gedag zeggen, lachen naar mensen, zwaaien naar iemand gewoon lekker vrolijk. Ik nodig haar uit het echt eens te doen. Ik ga vaak met de bus en groet dan de mensen bij de halte, dat heeft mij de laatste tijd een aantal interessante gesprekken opgeleverd.  Ik liep van de week  in een vrolijk rood gestippeld rokjes en dito schoenen en had een gezellige lach op mijn gezicht. Ik lachte naar iedereen, en werkelijk waar je krijgt menig glimlach terug.  Dit was bij het zakelijk hart van Amsterdam en geloof me het meeste is grijs en grauw, maar ik kreeg toch een aantal mensen aan het lachen. Er kwam een dame op me af en die vertelde me helemaal vrolijk te worden van mijn outfit, en dan ook nog de glimlach op mijn gezicht. “Jou blije uitstraling maakt me helemaal vrolijk” zei ze.  Die paar glimlachen, en begroetingen van mensen geven mij weer energie. Waardoor ook mijn slechte dag stukken beter werd. Het was niet                                                                mijn beste dag maar die ochtend besloot ik er een vrolijke dag van te maken, het is                                                                maar net wat je zelf wilt uitstralen.

XD                                             

One Comments

  • Daantje 19 april 2017 Reply

    Mooi! 🙂 zo werkt het inderdaad, paying it forward.

Geef een reactie

drie × 1 =