Liefde is…….

12 april 2016

                  Een spannende dag  in huize Meerveld, we zouden die dag gaan trouwen.  Na een zeer slecht medisch jaar was het nog maar de vraag hoe ik die dag zou zijn. Mijn gezondheid was net die periode op mijn dieptepunt. We zouden er niets groots van maken, gewoon even snel op het gemeente huis met de getuige en daarna bakje koffie doen. Geen poes pas dat zouden we later wel doen als het allemaal wat beter was.

Toch liep het allemaal even anders, een korte tijd voor de grote dag besloten we er toch een beetje specialere dag van te maken voor ons maar ook voor de kinderen. Mijn beste vriendin en ik hadden bedacht dat ik haar trouwjurk aan zou doen, en we toch een klein beetje mooi gemaakt zouden worden. Diantha en Kevin waren een half jaar ervoor bruidskinderen van onze besties dus die zouden dan mooi hun pakjes van toen aan doen.

Mijn kappersnichtje wilde onze haartjes doen en als verrassing zouden we dan een boeketje doen voor D en mij. Gewoon klein, maar knus. Of toch niet??

 

.

 

 

De verrassing was dan ook erg groot toen mijn lieve schone zus en broer, ons kwamen ophalen met het OV. Ik riep dat steeds; “nee joh we gaan gewoon met de bus”, hilariteit alom natuurlijk, in trouwjurk, pak, en bruidskledij in de 300 bus op weg naar het gemeente huis. Wat hadden we een lol onderweg

Na een korte wandeling en wat foto’s in de stad arriveerde we bij het gemeente huis alwaar we met zijn viertjes (Ben, Kevin, Diantha en ik ) in de echt verbonden werden. Na het uitwisselen van de ringen, het tekenen was het tijd om een kopje koffie te gaan drinken.

 

We zouden naar een park in de buurt gaan en daar dan ook wat foto’s maken zodat we toch een soort trouwalbumpje zouden hebben. Maar mijn lieve besties en schone familie waren meer in voor een kopje koffie in de stad, en hoe leuk om even in de stad foto’s te maken, dan gingen we daarna nog wel even naar het park. Het zal de medicatie zijn geweest, want ik had helemaal niets in de gaten, beleefde een prachtige dag, die zo emotioneel  en liefdevol was, ik vond alles prima. Na een korte wandeling door de stad, met hier en daar de nodige felicitaties van voorbijgangers, maakte we wat vrolijke foto’s op de grote markt tussen de kermis attracties en de souvenirs klompen werden zeker niet overgeslagen.

 

 

“Nog even een foto op de mooie witte brug” riep schone zus, ‘dat is leuk en hoort er een beetje bij”.

 

En daar lag de verrassing van de dag, het huwelijks bootje, versierd met hartballonnen, flessen bubbels en taart, en de rest van de schone familie, wat een verrassing. Ik was in shock, compleet verrast, enorm emotioneel, en voelde me zo geliefd!  We stapten in voor een rondje Haarlem over het water, met her en der wat foto momentjes, taart eten met een bubbeltje in de warme lente zon, bij de molen. Wat een dag , wat een dag, en het was nog niet voorbij.

 

Na een heerlijk tochtje met de boot meerde we aan bij schone zus thuis daar was de veranda omgetoverd tot een waar lovers paleisje. Vol met harten, rozen, versiersels en een heerlijke high tea. Het zonnetje deed goed zijn best, en na heerlijk gegeten te hebben namen we plaats in de tuin. Daar werden we overladen met mooie kado’s, lieve kaarten en een prachtig boek van onze besties met van iedereen een berichtje erin.  Het zou een niet al te lange dag worden, maar we hebben ’s avonds nog even de restjes opgegeten met zijn allen.

 

 

 

Rond een uur of 9 werd het me allemaal toch te veel en zijn we naar huis gebracht. Daar was het feest nog niet afgelopen, onze besties hadden het huis en slaapkamer versierd met slingers en hartjes. En natuurlijk waren er nog bubbels. Met de besties nog even nagekeuveld over de prachtige dag. de volgende morgen stond er ook nog een heerlijk uitgebreid ontbijt voor ons klaar.                                                                                                                   Wat een geweldig mooie en liefdevolle dag was dat. Verrast, emotioneel, maar oh zo mooi. Met veel plezier en liefde denk ik terug aan die dag.

XD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

3 × een =