Nieuwe huisarts

Al 10 jaar sta ik bij dezelfde huisarts ingeschreven maar nog nooit heb ik de goede man ontmoet. Altijd invallers, leerlingen, of assistenten gehad. In januari is hij gestopt en zou er een nieuwe arts komen. Inmiddels zijn we 3 maanden verder en heb ik al weer 4 verschillende mensen gehad.Erg lastig met zo’n ingewikkeld dossier als de mijne. Zeker nu mijn internist er ook mee ophoud en er niemand meer is die mijn dossier kent. Reden te meer dat het goed moet worden overgedragen vond mijn superwoman.

Het toeval wil is dat een van de vervangend artsen een goede vriendin is van mijn superwoman, met als gevolg dat zij samen geregeld hebben dat ik nu bij 1 van de vaste artsen mag blijven. Goed nieuws en fijn ook, hoef ik niet iedere keer opnieuw het ingewikkelde verhaal te vertellen. De internist heeft de nieuwe arts volledig op de hoogte gebracht en vandaag heb ik een gesprek met deze arts om kennis te maken. Voor mij word het in 44 jaar de 8ste huisarts (niet de vervangers meegerekend).


Meeste mensen erven de huisarts van hun ouders, want je weet niet beter. Het wisselen van huisarts is toch nog steeds een ‘not done’ ding. En waarom zou je ook, als je een goede band hebt met je huisarts is dat heel fijn natuurlijk, ze kennen je historie, je ouders, je achtergrond etc. Ik heb de pech gehad dat ik veel verhuisd ben, dokter met pensioen en zieke dokter waardoor dit helaas bij mij niet het geval is. Mijn moeder leeft niet meer en contact met mijn pa is niet optimaal dus als een dok vraagt of iets in de familie zit, of je als kind iets gehad hebt etc zijn vragen die ik meestal niet goed kan beantwoorden. Net als data wanneer ik iets heb gehad of ben geopereerd dan moet ik altijd d.m.v waar woonde ik, wat deed ik toen o.i.d. oprakelen. Je halve geschiedenis gaat door je hoofd, herinerringen, mensen enz. schieten langs. Soms best lastig omdat er ook vervelende dingen langskomen.

Ik heb sinds een aantal jaar alle informatie in mijn telefoon staan, en zo af en toe komen er ook nieuwe dingen boven via kennissen of familie,zelfs via facebook komt er soms weer iets aan licht (handig dat “eerder op deze dag”).
Nu dus een nieuwe verse jonge dokters mevrouw die al goed begint om me uit te nodigen voor een dubbele afspraak op kosten van de praktijk. Hoopvol gaan we zo naar het gesprek.

Dat was een fijn gesprek, de klik was er meteen, en ze had zowaar mijn dossier al gelezen voor ik binnen kwam. Pluspunten alom. We hebben een fijn gesprek gehad, met duidelijke afspraken. Ze heeft nog contact met mijn superwoman, en dan gaan we een nieuw plan maken voor de toekomst. Ze was erg belangstellend ook naar het thuis front en naar mijn eigen mening over het verloop. Aan het eind van het gesorek waren we beide zeer tevreden. De volgende afspraak zal zijn met de andere arts erbij. Beide 2 jonge dames, die samen de praktijk gaan doen. Ze wil dat ze beide op de hoogte zijn van het dossier en we elkaar allemaal kennen. Heel fijn als er zo word meegedacht. Hoopvol voor de toekomst.

XD

One Comments

  • Rob 19 april 2017 Reply

    Kijk, zo hoort dat. Dokters die oor hebben voor de opmerkingen en meningen van de patient.
    Dossierkennis is idd ook wel prettig dat ze dat hebben, zodat alles wat makkelijker verloopt.

Geef een reactie

drie + 20 =