Warme weer

 

“Lekker hé, het zonnetje, de warmte, goed voor je spieren”. “Je hebt zeker veel minder pijn nu?”

De zinnetjes die ik deze dagen veel hoor, want de warmte dat is toch goed voor je spieren!

Helaas, de warmte in Nederland is voor mensen met reuma, fibromyalgie, en andere spierontstekingspijn helemaal niet fijn. Het is in Nederland met het warme weer ook gelijk heel vochtig. De luchtvochtigheid is erg hoog. En dat is juist funest voor de spieren, gewrichten en ontstekingen. Dus nee, ik heb niet minder last, ik heb juist meer last. Naast de dagelijkse pijn is de stijfheid erger, het duurt iets langer om alles weer op gang te krijgen. De zon is wel lekker op je lijf, en zorgt voor een kort durende endorfine en vitamine D aanmaak die wel degelijk invloed hebben op je spieren en weefsel, maar dit is van tijdelijke aard. Daarnaast moet je zorgen dat je niet verbrand want dit geeft een heftige spierpijn reactie op je bindweefsel. De loomheid, die met dit warme weer al eerder optreed, zorgen voor nog meer vermoeidheid dan normaliter, en je houdt meer vocht vast rondom je gewrichten waardoor bewegen nog meer word beperkt. Ben je een Donna dan heb je ook nog een aantal zon allergieën, welke met dit mooie weer de kop opsteken. Dus nee echt veel beter voel ik me niet.

Maar de wereld om mij heen is beter, de mensen zijn vrolijker, iedereen is positiever, de kleding is fleuriger, en de natuur kleurt heerlijk zomers. En dat alles maakt dat ik me wel beter voel, en geeft me energie.  Weer heerlijk fietsen, dagjes naar het meertje, lekker picknicken, bbqen, en buiten eten, terrasjes pakken, boottochtjes maken en genieten van de mensen om je heen. En dat geeft weer een heleboel ontspanning, energie en vreugde.

Moraal van het verhaal, nee het warme weer is niet beter voor mijn lijf, maar wel voor mijn goede gevoel. En tot op heden heeft mijn goede gevoel nog altijd gewonnen van de pijn. Dus Ja in dat opzicht is dit weer heel goed voor me.

Ik wens iedereen een heel zonnige zomer, met veel positiviteit, en gezelligheid.

XD

Geef een reactie

vijf − 2 =