Nieuwe ronde Nieuwe kansen.

Na een weekje uitstel gaan we, herstel, ga ik aan een nieuwe ronde beginnen. Een nieuwe therapie in het omdenken, beter leren tijd indelen en een stukje verleden verwerken. Een lang traject dat weer zal vragen om veel tijd, geduld en energie.

Het is onderdeel van het nieuwe ‘egocentrische’ Donnatijdperk,Me time. Ik heb al eens eerder verteld over het feit (en echt een feit) dat als ik metime neem er altijd iets gebeurd buiten mij om waardoor ik er niet aan toekom. Of dat ik weer eens in de oude gewoonte val van ‘oh doe ik wel even’, ‘ik los het wel op’, ‘kom maar bij mij’ etc etc… Want ja ik weet ik trek ook veel naar me toe. Laat weinig los, wil alles zelf doen en laat geen zwakte zien.

Precies al die dingen die mij mijn gezondheid kosten. En ik weet het ook allemaal, en ik wil het niet altijd, maar ik doe het altijd wel. Tijd voor verandering dus.

Ik besloot een half jaar geleden dat er iets moest veranderen. Hoe, wat, waar wist ik nog niet. Ik heb eerst wat kleine aanpassingen gedaan, wat werk geminderd, wat afstand genomen van sommige en met het thuisfront overleg gepleegt. Want me time betekent in dit geval ook echt me time, geen andere om me heen, geen oplossingen voor andere, geen problemen van andere etc etc etc. Hiervoor moet je echt ook voorbereidingen treffen en afspraken maken, werk tijdelijk neerleggen en mensen op de hoogte brengen. Dat was niet geheel zonder slag of stoot.

Allereerst waren er de “dat zeg ik al jaren tegen je” types, de ” je doet ook veel te veel” zeggers, de ” vind je dat niet beetje egoistisch” mensen en de ” gaat je toch niet lukken” motiveerders.

Daarnaast de praktische zaken als afspraken die er stonden verplaatsen, werk uitbesteden etc. Sommige kunnen gewoon niet aangepast worden en dus moet je die incalculeren.

Hulptroepen inschakelen was het volgende ding, ik kreeg te maken met wachtlijsten, onaardige hulp en wat tegenwerking.

Eenmaal alles in kannen en kruiken kon ik het plan gaan uitvoeren. Een datum was geprikt 22 juli zou ik gaan starten. Positief en vol goede moed.

Op 21 juli was het een telefoontje dat roet in het eten strooide. De penningmeester en vriend overleed plots klaps, naast de schok, kwam ook het besef dat me time even on hold moest. De regel modus moest weer even ingeschakeld en de plannen opgeschoven.

Nu vandaag is het dan eindelijk zover. Plan Donna time kan in werking. Nog een paar kleine draadjes die nog even moeten, maar die kan ik inpassen in het plan.

Vanaf vandaag ga ik de therapieën volgen die verleden, heden en toekomst een plek gaan geven. Die me gaan leren om te gaan met mijzelf, mijn ziekte en mijn omgeving. Die mij gaat leren tijd te nemen, beter plannen, en zorgen voor mijzelf. Waar ik leer het verleden een plekje te geven, een andere weg te belopen en mezelf te veranderen.

Ik ben positief, en kijk er naar uit, maar ook best beetje bang voor wat komen gaat. Maar gedreven om te doen.

Er zullen veel veranderingen plaats vinden waar niet iedereen blij mee zal zijn dat weet ik nu al, maak ik me geen zorgen om want het gaat om wat goed is voor mij.

Er zullen momenten zijn dat het niet zo lekker met me gaat, ook dan weet ik dat het goed is voor mij.

Er komen nieuwe dingen bij die goed zullen zijn voor mij

En zo heb ik een heleboel zinnen die allen goed zullen zijn voor mij.

Ik denk dat er een aantal van jullie zal zeggen. ” Hé he eindelijk”, het werd tijd. Er zullen er bij zijn die sceptisch zijn, en er zullen er zijn die afhaken, of mss wel door mij worden verwijderd uit mijn leven. In alle gevallen het zal goed zijn voor mij. En dat is waar ik het voor doe, voor mij.

Een aantal plannen kan ik al vertellen die zijn al vastgesteld.

Ik ga een ballonvaart maken met gasten van de Zonnebloem, er komt een nieuwe tatoeage, ik ga weer bloggen, tuinieren en painten. Ik ga in Schematherapie, er komen nieuwe hulpmiddelen in huis. Ik heb een nieuwe psycholoog, stop een tijd met Facebook, ga mijn verleden verwerken, contacten verbreken en andere herstellen… En zo nog meer.

De komende 2 weken bestaat uit doen dingen. Te beginnen bij vandaag.

Op het menu stond. Blog weer oppakken en mijn to do list maken. Dat is bijdeze gelukt.

XD

 

 

2 Comments

 • jeannine 30 juli 2019 Reply

  Nou knap hoor. Je zet me hierdoor wel heel erg aan het nadenken. Ben hier ook mee bezig, maar niet zo rigoureus als jij. Is begonnen met besluit om te verhuizen en allerlei dingen daarna maar ik ga een voorbeeld aan jou nemen (en je volgen als dat man). Succes en sterkte!

  • Donna Meerveld-Buhl 30 juli 2019 Reply

   Haha ja was bij ons ook. Eerst verhuizen en tot rust komen.
   Daarna aan de gang…

Geef een reactie

2 + 4 =