Denk aan mij in de stralende zon…..

“Denk aan mij terug in de stralende zon, hoe het was toen ik alles nog kon”

in memoriam                                   

ANNEMARIE BOS

20-04-1948       10-11-2006

 

Zo begon je rouwkaart, vandaag 11 jaar gelden. Ik herinner mij weinig van die dagen voorafgaand, de periode was zo snel en heftig,dat ik veel gedachtes en gevoelens van die periode heb weggestopt .

Wat dan wel heel levendig naar boven komt zijn de grappen die je maakte over je naderende dood, het heerlijk cynisme, je grappen over kruiwagens en wat te doen met je as. Crematie maakt niet uit-geen zwarte auto, doe maar gewoon de welzorg bus, geen cake, een borrel  met zalm thuis, Timi Yuro, en de as strooi je maar uit vanaf Bas zijn plechie in de Molenplas. Zo dat is dan geregeld hoe is het weer buiten”

Weltrusten mam tot morgen.( regels uit ons moeder/dochter dagboek 13/10/06)

Jaren lang heb je gefungeerd als deurstopper, of modem hooghouder het word tijd dat je een mooier plekje krijgt mam. Je zou het geweldig hebben gevonden.

Op 11-11-2017 om 11:11 na 11 jaar gaan we je uitstrooien op een mooi plekje. Je zal verheugd zijn om te zien dat ons nichtje, en mijn besties erbij zijn en mijn nieuwe man. Hoe zou je dit alles toch gevonden hebben. Ik vraag het mij soms af. Hoewel ik bier verafschuw zal ik er 1 op je drinken mam, met een plakkie zalm of paling.

 

Ik mis je vaker dan ik ooit had verwacht, tijdens de eerste sneeuwvlokken wil ik je bellen, hoe zou jij het doen met mijn bonuskids, hoe maakte ik ook weer die lekkere tomatensoep, Riverdance komt weer naar Nederland en wat had ik je graag meegenomen naar   The west side story.

 

Ik lees net alle kaartjes terug die ik kreeg toen je overleed, de lieve woorden en goede bedoelingen van iedereen, we hadden het daar wel eens over dat er meestal niemand meer van overblijft. Mijn bestie is er nog steeds hoor mam.

 In je oude agenda is de bladwijzer blijven steken op de dag dat ik je ophaalde omdat het thuis niet meer ging en je naar ziekenhuis moest. Een maand heeft hij op je tafel thuis gelegen niet wetende dat je er nooit meer in zou schrijven. Het ging zo snel. 

 

“Iedere dag vroeg je je af, voor je je ogen open deed of je er nog was 

Je was dan verheugd dat je er nog was. 

Wat zou je hebben gezien op 10-10-2006……”

Weltrusten mam tot…..

( quote moeder dochter dagboek 10/11/06)

 

 

 

 

 

Zaterdag maken we er een feestje van mam,

Wie weet gaat, misschien gaat het wel sneeuwen, we zoeken een mooi plakje uit, tussen de schildpadden en met uitzicht op de kroeg. Wie weet kom ik je ooit tegen zeg dan alleen Weltrusten dan weet ik genoeg.

Hou van je mam en ik mis je…

XD

Geef een reactie

zestien − vijf =