Toverstaf

Ik kreeg laatst een toverstafje van mijn bestie,  omdat ze vond dat ik wel wat extra kracht kon gebruiken.  De tekst zette mij aan het denken wat als je kracht zou kunnen bezitten, welke zou het zijn en waar zou je het voor gebruiken.  Ik lees veel en in vele boeken kom je toch best vaak toverkrachten, bijzondere gaves , of speciale krachten tegen. Heerlijk om op een zonnige dag even te mijmeren over deze materie.    

Wat als ik een dagje John Coffey kon zijn,  voor degene die John Coffey niet kennen , dit is de hoofdrolspeler uit mijn favoriete film en  boek the Green Mile van Stephen King..  John is een veroordeelde moordenaar die in de dodencel  (the green mile) zit. Hij heeft een bijzondere gave, hij kan mensen lezen, en voelen wat er mis is en met deze gave kan hij het slechte uit mensen zuigen.  Hij geneest op deze wijze een aantal mensen in het boek. En natuurlijk blijkt alles aan het eind net even anders dan je denkt. Wil niet de clou verklappen.

Maar wat zou ik soms toch graag die kracht willen hebben,  om alle ellendige ziektes uit mensen  te zuigen, ze te genezen. In het boek geeft hij de “opgezogen” ellende aan een heel slecht persoon, daar zou ik wel even over nadenken. Want hoe geweldig dit ook klinkt, je wenst natuurlijk niemand een ernstige ziekte toe.

Harry Potter  of een van de figuren uit de boekenreeks, er is vast wel een personage dat met zijn toverstaf zou kunnen zwaaien om alles beter te maken.

Natuurlijk hebben we dan nog de diverse Marvel figuren, ieder met hun eigen super powers, maar die voornamelijk gebaseerd op het redden van de wereld tegen kwade tegenstanders. En niet zo zeer op persoonlijk gebied. Hoe zou het zijn om die kracht te bezitten, en zou het een zegen zijn of is het een vloek. En is de wereld wel gebaat bij alleen maar gezonde mensen. 

In het boek Inferno van Dan Brown,  gaat het verhaal over een man die denkt dat de wereld juist plagen en ziektes nodig heeft omdat we anders met veel te veel mensen op de wereld zouden komen. En we geen plek meer zouden hebben om te bestaan. De natuur zou immers zelf regulerend zijn,  zie de dieren wereld dat houd zich toch in stand, juist door een gestructureerd plan,  zolang wij ons er maar niet mee zouden bemoeien dan he.

Voor mij een teken om te stoppen met mijmeren, het begint nu filosoferen te worden, en dat was niet te bedoeling. Hi hi

Grappig als je er over nadenkt, wat als je de kracht had. Ik kwam tot de conclusie dat ik ze voornamelijk zou gebruiken om een ander beter te maken.

XD

Geef een reactie

vijf + 18 =